perjantai 4. lokakuuta 2013

Kebabia kotona





Kebablihaa kotikonstein



1,5kg (naudan) jauhelihaa
2 rkl suolaa
3 rkl mustaapippuria
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl cayanne tai chilipippuri jauhetta
6 valkosipulin kynttä murskattuna

 
Laita jauheliha sekä mausteet kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta tiivis pötkö folion päälle ja rullaa foliokääre oikein tiivisti. Pyöräytä päät kiinni foliosta. Tökkää foliopötköön alapuolelle veitsellä reikiä. Laita kebabpötkö uuniritilän päälle ja sen alle iso vuoka tai uunipelti johon pötköstä tihkuva neste voi valua kypsennyksen aikana suttaamatta uunia. Paista uunissa 4,5 tuntia 100 asteessa.
  
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anna kebabin jäähtyä ja vetäytyä rauhassa huoneenlämmössä. Pakasta tämän jälkeen kebabtankoa ainakin yksi vuorokausi, sillä jähmeästä lihasta on helpompi leikata juustohöylällä ohuilta pitkiä kebablastuja. Paista pannulla voissa lastut ennen tarjoilua!
 


 
 
 Valmiista pötköstä tuli neljä isoa pussia kebablastuja. Kebabin tekoa kokeiltuani ja sen helpoksi todettuani, päätin tehdä kaikista pakastimessamme ajelehtivista jauhelihoista lisäaineetonta kotikebabbia arkiseksi pikaruoaksi.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti