Ankanrintafilee sekä omenainen kastike




Juhlava paahdetun ankan resepti on taas ajankohtainen. Sitä on ihana
nauttia jouluna tai uutena vuotena perinteisten juhlaruokien sijaan.

Paahdettua ankanrintafilettä kahdelle


1-2 tuoretta tai pakastettua ankanrintafilettä koosta ja nälästä riippuen
ripaus suolaa ja pippuria

Sulata ankanrinta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Sulamisprosessia voit nopeuttaa laittamalla fileen sulamaan kuppiin, joka on täytetty kuumalla vedellä.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Viillä terävällä veitsellä varovasti ankanfileeseen rasvapuolelle ristikko, mutta älä tee sitä lihaan saakka. Kuumenna valurautapannu, mutta älä lisää pannulle rasvaa! Aseta file(et) kuumalle pannulle nahkapuolialaspäin ja paista noin 3 minuuttia per puoli, kunnes ne saavat väriä. Ankan rasva roiskii paljon, joten ole varovainen. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja kääri ne folioon. Paista fileitä uunissa 10-15 minuuttia, jotta ne jäävät hieman kauniin vaaleanpunaisiksi sisältä. Fileet kannattaa jättää roseeksi, sillä jos teet niistä läpikypsiä ne ovat sitkeää purtavaa ja hyvä raaka-aine on pilalla. Ota filee paketit uunista ja anna niiden levätä vielä 10 minuuttia. Leikkaa liha vinoittain kauniiksi viipaleiksi.

Omenainen kastike

1 omena
1 sipuli
2 dl omenatäysmehua
1 fond du chef kanafondi
rosmariinin oksa
laakerinlehti
100g ranskankermaa myös 1 dl tavallista kermaa käy
2rkl voita
suolaa ja pippuria

Ruoki ja silppua hienoksi omena sekä sipuli. Laita silput kattilaan ja lisää omenamehu, fondi, rosmariinin oksa sekä laakerinlehti. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä hellästi poreillen kymmenisen minuuttia. Ongi pois rosmaniini sekä laakerinlehti seoksesta. Aja kastike sileäksi varovasti sauvasekoittimella tai kaada se tehosekoittimeen. Lisää ranskankerma ja voi sekä suola ja pippuri. Voit lämmittää kastiketta hieman ennen tarjoamista.




Kommentit

Suositut tekstit