Mango-passionhedelmä juustokakku





 

Mango-passionhedelmä juustokakku



 Pohja:

4 rkl kuohukermaa
100g tummaa suklaata
200g mantelijauhoja,( joista osa voi olla mantelirouhetta, mantelilastuja, kookoshiutaleita tai kookosjauhoja)
2 tl vaniljasokeria, vaniljauutetta tai vaniljaerytritolia
50g voita sulatettuna


 Sulata suklaa kermaan varovasti liedellä, mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita mantelijauhot (kuvan pohjassa olen käyttänyt mantelijauhoja, kookoshiutaleita ja kookosjauhoa) vaniljasokeri ja lisää joukkoon pehmeä voi ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos voipaperilla vuoratun piirakkavuokan pohjalle tasaisesti. Laita pakastimeen jähmettymään tunniksi.
  


Juustokakkumassa:
 
8 liivatelehteä
1 sitruunan kuoriraastettuna ja mehu
4dl kuohukermaa
2 dl creme fraichea
300g tuorejuustoa
2dl erytritolia
3tl vaniljaerytritolia

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan siksi aikaa, kun teet kermavaahdon ja sekoitat muut ainekset. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi erillisessä kupissa. Sekoita toisessa kupissa tuorejuusto, creme fraiche, sitruunan kuoriraaste, eryritoli ja vaniljaerytritoli keskenään. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatteet kiehuvaan nesteeseen ja odota, jonkin aikaa, että se hieman jäähtyy. Nostele nuolijalla varovasti kermavaahto toiseen massaan, jotta se jää kuohkeaksi. Lisää varovasti hieman jäähtynyt liivateliemi seokseen hitaasti ohuena nauhana kaataen ja kokoajan nuolijalla sekoittaen. Laita jämähtämään jääkaappiin ja anna olla siellä jähmettymässä ainakin tunti ennen hedelmähytkyn valmistamista.

 
 
Päälle:
 
1 tuore kypsä mango
3 passion hedelmää
2 liivatelehteä

Irrota mangosta hedelmäliha ja aja se soseeksi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää soseeseen passion hedelmien hedelmäliha. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessa pari minuuttia. Kuumenna vettä parin ruokalusikallisen verran ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivateneste hedelmämassaan ja levitä tasaisesti juustokakkumassan päälle hyytymään.


 

 

Kommentit

  1. Täähän on gluteeniton! Pistä hyvä ihminen se tuohon otsikkoon niin useammat bongaavat! ^^

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit