Kokonainen uunilohi
Kokonainen lohi uunissa sitruunalla, sipulilla ja tillillä
Kokonainen lohi
2 sitruunaa
2 sipulia, mieluusti uutta sipulia
tuoretta tilliä
merisuolaa
sitruunapippuria
Pyyhi kala talouspaperilla päältä sekä sisältä. Irroita filérausveitsellä halutessasi kalalta pää. Laita uuni lämpiämään. Leikkaa sitruunasta ja sipulista renkaita. Silppua tilli. Laita vuoan tai uunipellin pohjalle pari kiekkoa sitruunaa ja sipulia lohen alle. Mausta lohen sisäpuoli suolalla ja sitruunapippurilla. Laita tillisilppua lohen sisälle sekä myös kauttaltaan kalaan samoin kuin suolaa. Täytä kala sipuli- ja sitruunakiekoilla, mutta säästä pari kiekkoa myös kalan päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 45-60 minuuttia uunin tehosta ja kalan koosta riippuen. Tarjoa esimerkiksi paistettujen kasvisten ja hollandaise kastikkeen kera.
Kommentit
Lähetä kommentti