New York cheese cake ja mansikoita



New York cheese cake





Pohja:
250g mantelijauhoja, joista osan voi korvata halutessaan mantelirouheella.
2 tl leivinjauhetta
1 dl erytritolia
2 tl vaniljasokeria tai vaniljatiivistettä tai vaniljaerytritolia
100g sulatettua voita
1 kananmunaa

 
Sekoita pohjan aineet tasaiseksi massaksi ja painele irtopohja vuoan reunoille ylös asti. Esipaista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia kunnes se on saanut hieman väriä.
 
 



Juustomassa:
600g philadelphia juustoa
2dl creme fraichea
4 kananmunaa
(1 rkl vehnäjauhoja)
1,5dl erytritolia
0,5 tl vaniljajauhetta
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
 
 
Sekoita juustomassan aineet takaiseksi, mutta koeta olla laittamatta massaan ilmaa. Paista uunissa 175 asteessa 1 tunti, jonka jälkeen väännät uunista lämmön pois ja avaat uuniluukkkua hieman ja tätät kakun jälkilämpöön vielä yhdeksi tunniksi. Tämä estää juustomassan halkeilun. Jäähdytä huoneenlämmössä ja sen jälkeen jääkaapissa vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa marjojen tai hedelmien kanssa tai vaikka mansikkamelballa.





Kommentit

Suositut tekstit