Parsakeitto



 

Parsakeitto

 
1 nippu vihreitä parsoja
1 pieni sipuli
(valkosipulin kynsi)
1 rkl vehnäjauhoja
 1rkl voita
6 dl vettä
2 dl kuohukermaa
1 fond du chef kasvisliemi
1 mustapekka tuorejuusto
 
 
Pese parsat ja leikkaa varren puisevasta alaosasta pätkä pois. Leikkaa parsat n. 3 cm pituisiksi pätkiksi. Silppua sipuli hienoksi sekä valkosipulin kynsi. Laita voi kuumenemaan kattilaan ja kuullota sipulit siinä. Lisää päälle ruokalusikallinen jauhoja. Kaada tähän päälle vesi, kerma ja fond du chef kasvisliemi. Kun liemi kiehuu lisää parsan pätkän liemeen. Keitä parsat kypsiksi ja aja keitto tehosekoittimella tasaiseksi. Lisää mustapekka juusto palasina liemeen. Kiehuta keittoa, kunnes juusto sulaa keittoon. Anna keiton kiehua jonkin aikaa pienellä lämmöllä, jotta se sakenee.

Kommentit

Suositut tekstit