Britatorttu tai britakakku - kuten haluatte.
Britakakku
Pohja:
6 kananmunaa
1,5dl erytritolia
2dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
Marenki:
4 valkuaista
1dl erytritolia
(1 rkl perunajauhoja)
hasselpähkinärouhetta
Täytteeksi:
Mansikoita tai muita haluamiasi marjoja tai hedelmiä sekä kermavaahtoa.
Vatkaa pohjaan tulevat kananmunat sekä erytritoli kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdista kuivat aineet erillisessä kupissa ja kääntele vaahtoon nuolijalla. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa n. 20 minuuttia 200 asteessa. Valmista sillä välin marenkivaahto. Erottele valkuaiset ja keltuaiset erilleen ja vatkaa valkuaisista ja erytritolista marenkivaahto. Marenkivaahtoon voi halutessaan lisätä 1 rkl perunajauhoja antamaan rakennetta. Levitä tai pursota marenkivaahto uunista tulleen pohjan päälle (lisää hasselpähkinä rouhetta) ja paista 150 asteessa n.30 minuuttia. Anna pohja jäähtyä rauhassa ennen täyttämistä.Tee sulatetulla suklaalla kuvioita marengin päälle, jos haluat. Täytä kermavaahdolla, (ja vaniljakastikkeella) sekä valitsemillasi marjoilla tai hedelmillä.
Kommentit
Lähetä kommentti