Punajuuri-suklaakakku
Punajuuri-suklaakakku
3 isoa raakaa punajuurta
4 kananmunaa
2 dl erytritolia
4 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa
1,25 dl kaakaojauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljaerytritolia
125g voita sulatettuna
Kuorrute:
100g philapelphia juustoa
200g creme fraichea
cocoa nibsejä koristeluun
Kuorrute:
100g philapelphia juustoa
200g creme fraichea
cocoa nibsejä koristeluun
Kuori ja raasta raa'at punajuuret. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata voi. Vatkaa kananmunat, erytritoli ja vaniljaerytritoli kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon pienissä erissä välillä sekoittaen. Kaada joukkoon voi sula ja hienoksi raastettu punajuuri. Sekoita vatkaimen pienillä kierroksilla tasaiseksi. Voitele irtopohjauunivuoka taikinan tarttumisen estämiseksi. Paista uunissa 175 asteessa 1,5 tuntia. Anna kakun jäähtyä rauhassa. Vatkaa kuorruteen aineet tasaiseksi ja koristele esimerkiksi cocoa nibseillä.
Punajuurikakkupohja on väriltään punamusta. |
Kommentit
Lähetä kommentti