Ranskalainen lihapata
Ranskalainen lihapata ja uunijuureksia |
Ranskalainen lihapata
800g naudan paistia
1 pkt pekonia
250g tuoreita herkkusieniä
3 porkkanaa
2 sipulia
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 dl hillosipuleita
2 laakerinlehteä
2 rkl yrttimaustesekoitusta tai bouquet garni kimppu
2tl suolaa
1 rk mustapippurirouhetta
1 fond du chef lihaliemi
3dl vettä (tai 6dl vettä jos teet viinitöntä)
3dl punaviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
voita paistamiseen
Paloittele naudan liha kuutioiksi ja pekoni pienemmiksi suikaleiksi. Paista ensin pannulla pekoni ja sitten lihakuutiot kahdessa erässä. Laita kaikki ainekset suureen uunipataan. Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa herkkusienet joko puoliksi tai neljänneksiksi jos ne ovat isoja. Esipaista myös sienet pannulla. Tee sipulista lohkoja ja murskaa valkosipulinkynnet. Mittaa noin desi hillosipuleita pataan. Kuumenna pannulla vesi ja imeytä siihen pannulle lihoista irronnut neste. Kaada vesi ja punaviini uunipataan. Lisää mausteet, fond du chef ja tomaattipyre pataan ja sekoita kaikki. Laita uuniin 175 asteeseen hautumaan 3-5 tuntia. Sekoita välillä ja halutessasi voit ottaa lopputuntien ajaksi kannen pois jos haluat haihduttaa enemmän nestettä padasta.
Paloittele naudan liha kuutioiksi ja pekoni pienemmiksi suikaleiksi. Paista ensin pannulla pekoni ja sitten lihakuutiot kahdessa erässä. Laita kaikki ainekset suureen uunipataan. Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa herkkusienet joko puoliksi tai neljänneksiksi jos ne ovat isoja. Esipaista myös sienet pannulla. Tee sipulista lohkoja ja murskaa valkosipulinkynnet. Mittaa noin desi hillosipuleita pataan. Kuumenna pannulla vesi ja imeytä siihen pannulle lihoista irronnut neste. Kaada vesi ja punaviini uunipataan. Lisää mausteet, fond du chef ja tomaattipyre pataan ja sekoita kaikki. Laita uuniin 175 asteeseen hautumaan 3-5 tuntia. Sekoita välillä ja halutessasi voit ottaa lopputuntien ajaksi kannen pois jos haluat haihduttaa enemmän nestettä padasta.
Kommentit
Lähetä kommentti