Broilerivartaat ja satay-kastike

 
 

Broilerivartaat ja satay-kastike 

 
4 broilerin rintafileitä
0,5 dl oliiiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta
1 murskattu valkosipulinkynsi
 
 
Leikkaa kanafileet pitkiksi suikaleiksi, jotka on helppo pujottaa varrastikkuihin. Sekoita kipossa marinaadin ainekset ja laita suikaleet marinoitumaan ainakin vartiksi.
 
 
Valmista sillä aikaa kasvikset, uunikuppiin tai jos valmistat ruoan grillissä folio nyytteihin, paistetut kasvikset perussekoituksen mukaisesti, mutta jätä palat hieman reilumman kokoisiksi. Tavallinen keltasipuli on tässä korvattu punasipulilla ja tavallisen paprikan tilalla on suippopaprikaa.
 
Kun liha on marinoitunut, pujota se varrastikkuihin. Ja laita kuvan osoittamalla tavalla ottamaan tukea uunikupin reunoista. Paista uunissa n. 25 minuuttia 200 asteessa tai grillaile grillissä kypsäksi.
 
 

Satay-kastike

 
250g suolapähkinöitä
1 punainen chili
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl soijakastiketta
200g kookoskermaa
1 sitruunanmehu
 
 
Aja blenderillä pähkinät rouheeksi. Paloittele sipuli ja chili pieniksi suikaleiksi sekä murskaa valkosipulin kynnet. Paista pannulla öljyssä sipulia, chiliä ja valkosipulia hetki. Lisää murskatut pähkinät sekä soijakastike, sitruunamehu sekä kookoskerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike on tönkköä.
 
 
 
 
 


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit