Now done - Naudan ulkofile uunipaisti


 

Naudan ulkofile uunipaisti

 
Naudan ulkofile pala
voita
suolaa
mustapippuria tai pippurisekoitusta rouhittuna myllystä
 
 
Pidä naudan ulkofilettä vähintään tunti huoneenlämmössä ennen sen valmistamista. Siisti lihasta kalvot pois. Laita valurautapannu kuumenemaan ja sille voita (ja öljyä). Ruskista paistiin kaunis paistopinta pannulla. Laita liha uunipataan ja kaada pannulle valuneet nesteet sen päälle. Työnnä paistomittari lihaan. Laita uuni 175 asteeseen ja kypsennä uunissa kunnes lihan sisälämpötila saavuttaa halutun kypsyysasteen. Jos haluat jättää lihan punertavaksi sisältä tulee sisälämpötilan olla noin 55 astetta ja jos pidät mieluummin läpikypsästä tulee lämpötilan olla noin 65-70 astetta. Kun liha on saavuttanut halutun kypsyysasteen ota se uunista ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita paisti lepäämään ainakin vartin ajaksi folioon ennen sen leikkaamista viipaleiksi.

Kommentit

Suositut tekstit