Lanttulaatikko

Lanttulaatikko ei ole vain jouluherkku, vaan  sitä voi hyvin valmistaa lisäkkeeksi ympäri vuoden!
 
 
 

Lanttulaatikko

 
1 kg lanttua
0,5dl kermaa
4 munankeltuaista
2 tl kanelia
2 tkl suolaa
2 rkl erytritolia
voita


Kuori ja paloittele lantut lohkoiksi (2-3cm) Keitä lanttukuutioita höyrykattilassa n.45 minuuttia tai pehmeiksi saakka. Laita pehmenneet lanttukuutiot uunivuokaan ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon keltuaiset, kerma, suola, kaneli ja erytritoli, ja sekoita vielä sauvasekoittimella muutama kierros, jotta massa on tasaisesti sekoittunut. Siisti reunat lusikalla ja tasoittele pinta. Veistele voista muutamia levyjä uunikupin pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa 1,5h.
 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit