Moussaka

 
 
 

 Moussaka

 
2 isoa tai 3 pientä munakoisoa
voita ja oliiviöljyä
400g jauhelihaa
1 sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
1 prk luomutomaattimurska
tomaattisosetta
1,5dl vettä
basilikaa
oreganoa
timjamia
kanelia
suolaa
mustaapippuria
200g (mozzarella)juustoraastetta
1 dl kuohukermaa
 
 
Pese munakoisot ja leikkaa kanta pois. Leikkaa munakoisista noin senttimetrin vahvuisia kiekkoja. Paista kiekot pannulla voi-öljyseoksessa, niin että ne pehmeävät  ja niihin tulee hieman ruskeaa paistopintaa. Laita munakoisokiekot erilliseen kuppiin odottamaan moussakan kokoamista. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla. Paista pannulla jauheliha kypsäksi. Lisää pannulle valkosipuli, tomaattimurska ja -pyre, vesi sekä mausteet. Kiehuta hetken aikaa pannulla. Aloita moussakan kokoaminen ohuella kerroksella jauhelihakastiketta ja laita sen päälle hieman juusto raastetta. Jatka kerroksella esikypsytettyjä munakoisokiekkoja. Jatka kerroksia näin vuorotellen ja pyri saamaan jauhelihakastikekerros päällimmäiseksi, mutta jos näin ei käy ei se ole vaarallista. Laita Moussakan päälle kunnon kerros juustoraastetta ja kaada lopuksi juustoraasteen päälle kerma. Paista uunissa 200 asteessa 45 minuuttia. Suosittelen nautittavaksi fetasalaatin kanssa! 
 
 
 
 


Kommentit

Suositut tekstit