Suklaafondant

 

Suklaafondant

 
100g vähintään 70% suklaata
100g voita
2 oikein isoa TAI 3 pientä kananmunaa
1,5dl erytritolia
2rkl mantelijauhetta
(1rkl vehnäjauhoja)
(1tl kanelia)
(1 rkl vaniljaerytritolia)
 
 
Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Vaahdota kananmunat ja erytritoli kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon nostellen mantelijauhe, (vehnäjauho sekä kaneli). Jos jätät vehnäjauhon pois laita 3 rkl mantelijauhetta. Lisää lopuksi varovasti joukkoon voi-suklaaseos, annostele seos hyvin voideltuihin vuokiin täyttäen 3/4 vuoasta. Itse käytin muffinssipeltiä, mutta totesin, että yksittäiset vuoat olisivat todennäköisesti vielä kätevämpiä tähän. Paista 200 asteessa 7-10 minuuttia uunistasi riippuen. Fondatin tulee olla keskeltä valuva. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa lautaselle. Ohjeesta muffinssipeltiä käyttäen tuli kymmenen kappaletta fondant kakkusia.

Kommentit

Suositut tekstit