Nos tenemos chili con carne hoy!



 
 

Chili con carne 

 
 400g naudan jauhelihaa
1 vihreä paprika
1 -2 sipulia
1-2 chiliä
2-4 valkosipulinkynttä
1prk (luomu)tomaattimurskaa
n. 2 dl vettä
fond du chef lihaliemi
2 rkl tomaattipyrettä
Tabascoa
oreganoa
basilikaa
korianteria
persiljaa
mustaapippuria
voita
oliiviöljyä
 kidneypapuja
 
 

 
Paloittele paprika, sipulit, valkosipulit ja chilit. Paista jauheliha kypsäksi ja ruskeaksi padassa voin ja oliiviöljytilkan kanssa. Lisää joukkoon lihan ruskistuksen loppuvaiheessa sipulit sekä paprikakuutiot. Kääntele vielä hetken aikaa lihojen kanssa padassa. Lisää joukkoon chilin palaset sekä tomaattimurska, tomaattipyre, fond du chef lihaliemi sekä mausteita oman maun mukaan. Laita tomaattimurskapurkkiin vettä ja huljauta siitä vesitilkka pataan mukaan. Kiehuta miedolla lämmöllä 40 minuuttia, välillä sekoittaen. 40 minuutin jälkeen lisää lopuksi kidneypavut mukaan pataa ja kiehuta vielä 20 minuuttia, kunnes chili sakenee. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile, vaikkapa pannulla paistettujen munakoiso- tai kesäkurpitsakiekkojen kanssa.
 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit