Semifreddo

 

Päätin jokinaika sitten opetella tekemään niin sanottuja klassisia jälkiruokia, kuten suklaamoussea ja -fondantia, semifredoa, souffleta ja créme brûletä ja niin edelleen. Äitien päivänä kokeilin valmistaa semifreddo eli jäätelön kaltaista italialaista jäädykettä. Semifreddon varioimismahdollisuudet ovat rajattomat ja sitä voi mielikuvituksensa mukaan maustaa miten ikinä keksiikin. Tällä kertaa semifreddon perusmassa sai makua mangososeesta ja sulatetusta 70% suklaasta.
 

Semifreddo

 
Perusmassa:

3 kananmunaa
3 keltuaista
2 dl erytritolia
1 vaniljatanko
6 dl kuohukermaa
 
 
Laita kananmunat, keltuaiset, sekä vaniljatangosta kaavitut siemenet metalliastiaan, joka asetetaan miedosti poreilevan kiehuvan vesikattilan päälle. Vatkaa seosta noin 6-8 minuuttia pallovatkaimella tai sähkövatkaimen avulla kokoajan sekoittaen, kunnes kananmuna-erytritoliseos on vaaleaa ja hieman paksuuntunutta vaahtoa. Ota pois vesihaudekattilan päältä ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdista nuolijalla nostelemalla massat. Vuoraa valitsemasi vuoka kelmulla. Voit lisätä hedelmien tai marjojen paloja tai sosetta, erilaisia makuaineita kuten lakritsijuurijauhetta, piparminttutippoja, bailey'siä, pähkinärouheita jne, jne minkä makuista semifreddoa ikinä keksitkin vain valmistaa.

Kommentit

Suositut tekstit