Mansikka-limejuustokakku




Mansikka-limejuustokakku


mansikoita 
 9 liivatelehteä
3 limeä
4dl kuohukermaa
3 kananmunanvalkuaista
400g tuorejuustoa
2dl erytritolia
3tl vaniljaerytritolia

Pohja:
50g pehmeää voita
40g hasselpähkinärouhetta
2,5dl mantelijauhetta
 

Kakun kasaaminen aloitetaan nurinkurisesti irtopohjavuokaan. Pese ja siisti siis mansikat ensimmäisenä ja asettele ne leivinpaperilla tai kelmulla vuoratun vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista limeteistä mehu. Kiehauta 3 rkl limettimehua ja sulata pehmeäksi liuonneet liivatteet siihen ja anna hieman. Erottele valkuaiset omaan vatkauskulhoonsa ja vatkaa niistä jäykkää valkuaisvaahtoa sähkövatkaimella. Vatkaa omassa kulhossaa puhtailla vatkaimilla kermasta vaahtoa. Vatkaa kolmannessa kulhossa tuorejuusto, erytritoli, vaniljaerytritoli sekä limettien mehu notkeaksi massaksi. Lisää juustomassaan sulatetut liivatteet ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Tämän jälkeen sekoita käännellen juustomassaan sekä valkuaisvaahto että kermavaahto. Kaada tasaiseksi sekoitettu massa mansikoiden päälle vuokaan ja laita vuoka jääkaapiin vähintään kolmen tunnin ajaksi tai mieluiten seuraavaan päivään, jotta se ehtii hyhmettymään riittävästi.
 
 
Sekoita pohjan ainekset ja asettele se varovasti hyytyneen kakkumassan päälle. Avaa irtopohjavuoka ja poista paperit reunoilta. Laita varovasti valitsemasi kakunaluslautanen kakun päälle ja suorita kakun ylösalaisin keikautus operaatio. Poista pohja ja mahdollinen pohjan suoja paperi. Koristele vaikkapa limeen viipaleilla. Ihanan raikas ja kesäinen kakku on valmis nautittavaksi! :)
 
 

Kommentit

Suositut tekstit