Kukkakaaligratiini

Kuvan keväisen keltainen kukkakaaligratiini on maustettu vaihtelun vuoksi myös currylla.


Kukkakaaligratiini

 
1 - 1,5kg kukkakaalia
700g jauhelihaa
2 sipulia
punainen paprika
ja/tai porkkanoita
200g sinileimaemmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
pippuria
 yrttisekoitusta

 

Siisti kukkakaalit ja leikkaa kukinnot pieniksi osioikseen. Laita höyrykattilaan ja höyrytä kypsäksi. Jos laitat paprikan sijasta porkkanaa. Kuori porkkanat ja tee niistä noin 1-1,5cm paksuisia kiekkoja. Lisää myös porkkanakiekot höyrykattilaan esikypsymään. Raasta gratinointiin valitsemasi juusto. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulipannulla ja paista jauheliha kypsäksi ja mausta se. Muista tarkistaa välillä kukkakaalien kysyys astetta. Kun kukkakaalit ovat kypsiä (saavat olla mieluummin enemmän kovia kuin mössöä), laita ne uunivuokaan. Kaada päälle paistettu jauheliha. Sekoita hieman. Ripottele päälle gratinointijuusto. Laita uuniin 200 asteeseen 30 minuutin ajaksi.

Kommentit

Suositut tekstit