Marjavaahtoa

 
 
Päätimme kokeilla 4.4.2013 Satakunnan kansan enemmän
liitteessä ollutta marjavaahtojälkiruoan reseptiä ja se onnistuikin mainiosti.
Lopputuloksena oli hieman mummun marjapuuroa muistuttava ihanan raikas, puolukkainen vaahto. Jotenkin kokkailulla on välillä tapana aiheuttaa lumipalloreaktio ja tässä tapauksessa reseptistä ylijääneistä valkuaisista syntyikin vielä keko herkullisia marenkeja.

 

Marjavaahto

 
250g marjoja (käytin tässä puolukoita 200g ja karpaloita 50g)
2 rkl vettä
3 kananmunankeltuaista
0,5dl erytritolia
1tl vaniljaerytritolia
2 dl kuohukermaa
 
 
 Laita marjat ja vesi kattilaan ja anna kiehahtaa hetki, jotta marjat pehmenevät. Laita kuppi alle ja paseeraa marjat. Painele marjoja siivilän läpi ja niin, niin että kuoret jäävät siivilään, mutta mehu ja niistä tuleva sose menevät kuppiin. Laita paseeratut marjat takaisin kattilaan ja kuumenna, mutta älä anna kiehua. Vatkaa keltuaiset ja erytritoli vaahdoksi ja lisää kokoajan sekoittaen lämpimään marjamassaan. Keitä matalalla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja anna marjakastikemassan jäähtyä täysin ennenkuin lisäät vaahdotetun kerman. Jos massa on lämmintä kermavaahto sulaa ja vaahto menee vihkoon. Jaa vaahto annoskuppeihin ja peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin jäähtymään ainakin pariksi tuntia ennen tarjoilua. Koristele esimerkiksi haluamillasi marjoilla ja kermavaahdolla.
 
 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit