Mutakakku ja mansikkamelba

 

 

Mutakakku

 
200g 80% suklaata
200g voita
5 kananmunaa
1,5dl erytritolia
1dl mantelijauhetta
2tl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
 
 
Sulata suklaa ja voi keskenään ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hieman, jotta taikina ei juoksetu. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja erytritoli kuohkeaksi vaahdoksi. Taittele ensin joko lastalla tai vatkaimen hitaimmalla nopeudella jauhoseos taikinaan. Sen jälkeen lisää voi-suklaa seos myös joko käännellen tai hitaalla nopeudella taikinaa. Kaada uuni vuokaan ja paista ainostaan 10 minuuttia 200 asteessa. Taikinan tulee olla hytkyvää, kun se otetaan uunista pois. Jos paistat pitempään saat kiinteää suklaakakkua. Anna kakun jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa ennen tarjoilua, joitakin tunteja tai yön yli. Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon ja mansikka- tai vadelmamelban kanssa tai vaikka jäätelön kanssa.

 
 
 

Hileinen mansikkamelba

 
Jäisen kohmeisia mansikoita haluamasi määrä.
 
Laita jäisen kohmeiset mansikat astiaan, jossa voit käyttää sauvasekoitinta tai laita ne tehosekoittimeen. Murskaa mansikoista hileistä mansikkamelbaa, joka on lähes kuin sorbettia.


Kommentit

Suositut tekstit