Savulohi kotiuunissa ja sipuli-kermakastike





 

Savulohi kotiuunissa

 
 800g lohifile
suolaa
sitruunapippuria
tilliä
sitruunaa
SAVU uunisavustuspussi


Laita uuni kuumenemaan täysille eli ainakin 275 asteeseen ja laita uunipeltiuuniin kuumenemaan myös. Mausta lohifilee suolalla, sitruunapippurilla ja tillillä. Kun uuni on saavuttanut kuumuutensa laita kala uunisavustuspussiin ja taittele pussin suu huolellisesti kiinni. Laita savustuspussi pellille ja pidä ensin 15 minuuttia täydessä lämpötilassa. Tämän jälkeen laske lämpötila 175 asteeseen ja pidä vielä uunissa 30 minuutin ajan. Ota kalauunista ja anna sen vielä levätä hetki ennen pussin avaamista. Varo kuumaa höyryä, jota tulee pussista.
 
 
 

Oikein lämmennyt savustuspussi on kuin pullea
tyyny, kun se tulee ulos kuumasta uunista.


Sipuli-kermakastike

 
1 iso sipuli
2 rkl voita
2 dl kuohukermaa
1rkl vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
tilliä
 
Hienonna sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota se voissa kattilassa. Lisää sipulin päälle n. 1 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi. Pienennä levy kakkoselle ja kaada ohuena nauhana kerma kokoajan sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä.
 
 
 



Kommentit

Suositut tekstit