Lihamureke, jossa on munaa!



 

Pekoniin kääritty ja kananmunilla täytetty lihamureke

 
 
 Mureketaikina:
 
700g jauhelihaa
4 kananmunaa
200g mozzarellajuustoraastetta
0,5dl pellavansiemenrouhetta
1 iso pannulla kuullotettu sipuli
1tl chiliä tai tuore chili pilkottuna
1 purkki tuoretta persiljaa tai maun mukaan tuoreita tai kuivattuja yrttejä
1tl suolaa


Lisäksi:
 
5 keitettyä kananmunaa
 3 pakettia pekonia
pestokastiketta

 
Keitä kananmunat, jotka tulevat murekkeen sisälle.
 
Jäähdytä ja kuori ne. Silppua sipuli ja kuullota se paistin pannulla. Hienonna chili. Laita kaikki mureketaikinan ainekset kuppiin ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jos haluat tehdä pekonireunukset murekkeeseen laita ne vuokan pohjalle, sen kehälle. Asettele ne niin, että ne täyttävät sen pohjan, mutta roikkuvat ulkona. Aseta hieman alle puolet mureketaikinasta vuokan pohjalle ja asettele kananmunat sen päälle. Jos haluat, lusikoi ruokalusikallinen pestokastiketta jokaisen kananmunanpäälle. Tee lopusta mureketaikinasta kansi kananmunien päälle. Kääntele pekonit tähän päälle. Paista uunissa 175-200 asteessa noin 2 tuntia. Lihamureke näytti muodostavan paljon nestettä, joten jouduin sitä tuosta pitkulaisesta vuoasta kaatamaan noin 15 minuutin välein pois.
 
 
Murekkeen kaverina maistuvat esimerkiksi höyrytetyt kasvikset.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit