Savuporojuustokeitto



Savuporojuustokeitto

 
2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
2 rkl voita
1 kukkurallinen rkl vehnäjauhoa
200g philadelphia tuorejuustoa
2 dl kermaa
6 dl vettä
1 fond du chef lihaliemi
mustaapippuria
laakerinlehti
rosmariinin oksa tai kuivatettua rosmariinia
150g poron kylmäsavurouhetta (lapin liha kotasavu)
 
 
Varoitus heti alkuun; ÄLÄ LISÄÄ SUOLAA, sillä poron kylmäsavurouheessa on 4,5% suolaa sekä fond du chef lihaliemessä on myös sitä jo valmiiksi suolaa! Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Laita 3l kattilan pohjalle voi ja kuullota kiehuvassa, sulaneessa voissa porkkanaraaste ja hienoksi silputtu sipuli, jotta ne hieman kypsyvät. Lisää kukkurallinen ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja sekoita. Kaada päälle vesi, kerma, tuorejuusto, lihaliemi ja mausteet.  Anna kiehua 10 minuuttia miedolla lämmöllä kuplien. Lisää poron kylmäsavurouhe (jätä pari ruokalusikallista sivuun, jos haluat koristella lautaset vielä rouheella) ja anna kiehua hetken. Aja keitto sauvasekoittimella sileäksi. Koristele halutessasi poron kylmäsavurouheella, leipäjuustolla ja persiljalla.
 
 

Kommentit

Suositut tekstit