Lätsä special: naudan sisäfilepihvit ja parsaa sitruunavoilla

Ns.pari parsaa ristissä ja hesen kautta kotiin-annos. ;)


Naudan sisäfilepihvit ja parsaa sitruunavoilla


200g naudan sisäfilettä per aterioija
suolaa ja pippuria
voita pastamiseen

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään puolituntia ennen paistamista. Mausta ne suola ja mustapippurirouheella. Laita valurautapannu kuumenemaan viitoselle ja laita kuumaan pannuun voi. Laita pihvit pannuun ja laske lämpötila neloselle. Paista per puoli 3 minuuttia.
 
 

 Parsat paistinpannulla


 
1 nippu parsoja per 2 ruokailijaa
voita ja oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Napsauta tai leikkaa 2-4cm parsojen kukinnottomasta päästä pois puumaista vartta. Kuori parsat tarvittaessa varren alaosasta, varoen kuitenkin kukintoja. Laita pannulle voita ja oliiviöljyä pyörittele parsoja kokoajan paiston aikana, jotta lopputuloksena on tasainen kypsyys. Parsoihin saa tulla hieman tummaa paistopintaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
 

Kirkastettu sitruunavoi

 
Laita voita tarvittava määrä, esimerkiksi 50g, sulamaan pieneen kattilaan. Anna kiehahtaa ja anna voin seista kattilassa hetken, jotta hera vajoaa kattilan pohjalle. Käytä vain kirkastettu voin osa ja lisää siihen puolikkaan sitruunan mehu sekä hieman suolaa ja pippuria.
 
 
 
 
 

Kommentit

Suositut tekstit