Porkkanakakku



 

Porkkanakakku

 
Pohja:
3 kananmunaa
1,5dl erytritolia
2 tl vaniljaerytritolia
3,5dl mantelijauhoa
1 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl kardemummaa
3 porkkanaa raastettuna
50g sulatettua voita
 
Päällinen:
300g tuorejuustoa
25g pehmeää voita
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl erytritolia
hasselpähkinärouhetta

 
 
Raasta porkkanat ja sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja erytritoli vaahdoksi ja lisää vatkaimen hitaimmalla nopeudella vuorotellen kuivien aineiden seosta, porkkanaraastetta ja sulatettua voita taikinaan, kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet tasaiseksi. Laita taikina uunivuokaan (24cm) ja paista uunissa 30 minuutta 200 asteessa. Ota uunista ja anna jäähtyä ennen päällisen levittämistä. Sekoita 25g pehmeää voita ja philadelphia juustoa sekä makeutus keskenään. Halutessasi voit lisätä myös sitruunan kuori raastetta antamaan makua. Levitä kuorrute porkkanakakun päälle ja ripottele päälle vielä hasselpähkinä rouhetta.

 


 

Kommentit

Suositut tekstit