Kaksikerroksinen suklaajuustokakku



Kaksikerroksinen suklaajuustokakku

 
on muunnos Sara la Fontainin ohjeesta http://www.olivialehti.fi/sara/2011/03/kolmikerroksinen-suklaa-juustokakku/. Koska emme ole löytäneet matalahiilihydraattista valkosuklaata, valkoinen raita on muodostettu pelkästä maustamattomasta juustokakkumasta ja maitosuklaa raita on jätetty pois. Ohjeen mukaisesti tehdystä juustokakkumassata tulee reilu annos, joten kannattaa käyttää näin ollen suurempaa kuin 24cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa, muuten olet pulassa juustokakkumassa kanssa, kuten allekirjoittaneille kävi. Lopputuloksena tästä oli bonuspiirakka - nyt ei vatuta enää yhtään.
 
 
Pohja:
50g hasselpähkinärouhetta
200g mantelijauhoja
2 rkl erytritolia
2 tl vaniljaerytritolia
75g  tummaa suklaata 86%
50g voisulaa
 
Sulata suklaa ja voi. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja kaada päälle sulanut suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi taikinamassaksi. Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi. Painele taikinamassa tasaisesti vuokan pohjalle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
 
 
Juustokakkumassat:
 
 8 liivatelehteä
800g philadephiajuustoa
1 dl luomu vanhan ajan maitoa
6dl kermaa
1,5dl erytritolia
1rkl vaniljasokeria
150g tummaa suklaata
 
Koristeluun: suklaalastuja ja mansikoita 
 
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.  Kiehauta pieni määrä vettä ja sulata liivatelehdet muutamaan ruokalusikalliseen kiuhuvaa vettä. Anna liivatemassan hieman jäähtyä. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kupissaan. Laita tuorejuusto, erytritoli, vaniljaerytritoli ja maito samaan kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada liivateliemi hitaana nauhana tuorejuustovaahtoon kokoajan sekoittaen. Lisää kermavaahto lastalla varovasti käännellen tuorejuustovaahtoon. Jaa massa kahteen osaan. Lisää toiseen puolikkaaseen sulatettu suklaa taas lastalla varovasti käännellen. Laita haluamassasi järjestyksessä ensin toisen värinen massa vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 20 minuuttia ennen toisen massan lisäämistä, jotta ne pysyvät erillään toisistaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai mieluusti yön yli. Koristele esimerkiksi suklaalastuilla ja tuoreilla mansikoilla.





Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit