Runebergin vhh-tortut







Vaikka Runebergin päivä meni jo. Tässä vähähiilihydraattisten torttujen resepti. Tuleehan se ensi vuonna taas! :D

Runebergin tortut

 
Pohja:
200g voita
2dl erytritolia
3,5dl mantelijauhoa
0,5dl manteli ja/ tai hasselpähkinärouhetta
2 tl kardemummaa
2tl kanelia
2 tippaa karvasmantelia
2dl ranskankermaa

Paistetaan n. 20 min / 200 astetta

Hillo:
200g pakastevadelmia
2 rkl vettä
0,5-1dl erytritolia
2 liivatelehteä + 2rkl vettä

Kiehauta vadelmat ja vesi kattilassa kuumaksi niin, että sulavat ja pehmenevät. Paseeraa siivilän läpi ja anna hetki jäähtyä lisää. Normaali käsittely liivatelehdille eli ensin kylmän ja sitten kuumaan nesteeseen. Ohuena nauhana kunnolla vatkaten sekaan. Sit vaan odotellaan, että hillo sakenee.

Valkoinen kuorrute:
200g philadephia tyyppistä tuorejuustoa
+ 0,5-1 dl erytritholia

Sekoitetaan ja viimeistellään kuorrutteella tortut.

Kommentit

Suositut tekstit