Lätsän mozzarellalihapullat ja punajuuriviipaleet




Mozzarella lihapullia, pannulla paistettuja punajuurilastuja ja höyrytettyä parsakaalia.

Mozzarellalihapullat ja punajuuriviipaleet


700g nauta-sikajauhelihaa
1 paketti pekonia
200g mozzarella juustoraastetta
2 sipulia
4 kynttä valkosipulia
3 kananmunaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta (tai maun mukaan)
1/2 tl suolaa
2 tl kuivattua basilikaa tai 2 rkl tuoretta
2 tl kuivattua oreganoa tai 2 rkl tuoretta
2 tl kuivattua persiljaa tai samat tai 2 rkl tuoretta
3 rkl pellavansiemenrouhetta


Paista pekonit pannulla rapeiksi ja leikkaa ne pieneksi paloiksi. Silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota silputtu sipuli pekoneista irronneessa rasvassa. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille lihapullia kostutetuin käsin. Paista uunissa 200 asteessa 35 - 45minuuttia.
 

Punajuuriviipaleet pannulla

 
1 kg punajuuria
voita ja oliiviöljyä
suolaa
pippuria
timjamia


Kuori punajuuret ja tee niistä ohuita viipaleita esimerkiksi juustohöylällä. Paista punajuuriviipaleita keskilämmöllä voi-oliiviöljyseoksessa, kunnes ne ovat rapeita. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Voit myös paistaa vuohenjuustokiekon punajuurten seuraksi.


Kommentit

Suositut tekstit