Moules marinière - Sinisimpukat merimiehen tapaan

 
 
 
Raapaistiin kasaan tuossa eräänä päivänä Lätsän kanssa tämä ranskalainen herkku Prisman kalatiskiltä haetuista tuoreista sinisimpukoista. 2kg simpukoita oli kahdelle ihmiselle ihan sopiva määrä. Kannattaa varautua, että peseminen ja partojen repiminen vie pisimmän ajan koko prosessissa. Mut kaiken kaikkiaan ihan helppo homma. Ranskassa, kun olen käynyt ravintolassa syömässä niitä, on niiden kanssa ollut aina tarjolla ranskalaisia perunoita ja patonkia, johon on voinut tuota hyvää keitinlientä imeyttää. Voin lämpimästi suositella Aux Moules -ravintolaa, jos satutte eksymään reissuillanne Ranskan Lilleen. Meillä ei ollut vhh:n takia niitä tietty, mutta hyviä olivat ilmankin. Kannattaa varata ainakin kuuden litran kattila, jotta nuo pääsee avautumaan kunnolla. Tässä resepti, jolla me tehtiin simpukat merihirviön tapaan vai miten se oli...


Moules marinière - Sinisimpukat merimiehen tapaan


2 kg sinisimpukoita (tuoreita tai pakastetuja)
oliiviöljyä
2 salottisipulia
(1 valkosipulin kynsi)
6 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl tuoretta persiljaa
2 rkl voita

Esivalmistele simpukat: puhdista ja tarkista ne kopauttamalla jokainen avautunut simpukka pöytään. Jos se sulkeutuu, simpukka elää. Heitä pois ne, jotka jäävät avoimiksi.

Silppua salottisipulit (ja valkosipulin kynsi). Kuumenna öljy laakeassa kattilassa tai paistokasarissa. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu. Lisää viini ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää simpukat. Anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia. Simpukoiden ei tarvitse peittyä liemeen: päällimmäiset kypsyvät höyryssä. Käännä simpukat varovaisesti kerran kiehumisen aikana. Siirrä avautuneet simpukat reikäkauhalla tarjoiluastiaan, heitä pois kiinni jääneet. Lisää liemeen hienonnettu persilja ja voi. Kaada kuuma liemi simpukoiden päälle.

Kommentit

Suositut tekstit