Nyt ei vatuta enää yhtään piirakka



 
 

Vadelmajuustopiirakka


Nyt ei vatuta enää yhtään piirakka syntyi vahingossa kaksikerroksisen suklaajuustokakun
ylijäämä juustokakkumassasta, kun kaikki ei mennytkään ihan kuin Srömsössä...
Joten juustokakkumassan määrä perustuu tässä silkkaan arvioon.
 
Pohja:
 
200g mantelijauhoja
50g hasselpähkinärouhetta
2 rkl erytritolia
1 tl vaniljaerytritolia
50g sulatettua voita
 
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja kaada joukkoon voisula. Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat juustokakkumassan.
 
 
Juustokakkumassa:
 
2dl kermaa
150g philadelphiajuustoa
2 rkl maitoa
0,5dl erytritolia
0,5tl vaniljaerytritolia
3 liivatelehteä
 
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa philadelphiajuusto, maito ja erytritolit toisessa kupissa pehmeäksi vaahdoksi. Purista ylimääräinen vesi pois liivatelehdistä ja sulata ne tilkassa kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä hetki. Kaada tasaisena nauhana, kokoajan sekoittaen juustovaahtoon. Lisää kermavaahto juustovaahtomassaan varovasti käännellen. Levitä juustokakkumassa tasaisesti pohjan päälle. Laita uudelleen jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat vadelmakiilteen.
 
 
Vadelmakiille:
 
200g vadelmia
0,5dl vettä
0,5dl erytritolia
2 liivatelehteä
 
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita mahdollisesti jäiset vadelmat pieneen kattilaan ja lisää erytritoli ja vesi. Laita levy keskilämmölle. Kiehuta vadelmia parin minuutin ajan kattilassa ja lisää siihen liivatteet. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä, kunnes vadelmaseos on hieman kiisselimäistä. Kaada juustokakkumassa päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin kolme tuntia tai mieluusti yön yli.
 
 
Koristeluun esimerkiksi: mansikoita, suklaarouhetta ja kokonaisia vadelmia. Hyvää myös sellaisenaan!

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit