Vähähiilihydraattiset karpin juustosämpylät


Nämä helpot ja maukkaat vhh juustosämpylät maistuvat aina!

Parhaaksi ja hintalaatusuhteeltaan toimivimmaksi juustoksi olemme tässä todenneet Lidl'n Lovilio mozzarellaraasteen. Emmental tyyppisiä vahvoja juustoja ei kannata käyttää näissä, sillä sämpylöistä tulee tuolloin kitkerän makuisia paiston jälkeen. Kermajuustot ovat myös miedon makuisia, mutta eivät kuitenkaan tuota yhtä onnistunutta lopputulosta kuin mozzarellaraaste.

Sämpylät ovat ihania joko sellaisenaan voilla voideltuina tai sitten lisukeleipänä esimerkiksi kuuman keiton seurana. Käytämme näitä myös hampurilaissämpylöinä. Leivät ovat parhaimmillaan tuoreina, mutta niita voi säilyttää jääkaapissa muutamia päiviä. Kokeile lämmittää leipäset leivänpaahtimessa halkaistuina ja näin niihin saat kiva rapsakan pinnan ja mukavan suutuntuman.



Vhh-sämpylät

 
Perustaikina ohjeesta tulee n. 4-5 sämpylä tekemästäsi koosta riippuen.

200g lidln lovilio mozzarella raastetta
4 luomu tai vapaankananmunaa
2 rkl pellavansiemenrouhetta (esim. Risetti suomalainen pellavansiemen rouhe)
2rkl psyllium ravintokuitujauhetta (esim. Finax)
1 tl leivinjauhetta (vapaaehtoinen)

Laita juustoraaste kuppiin. Lisää kuivat aineet päälle ja sekoita haarukalla. Riko munat kuppiin ja jatka sekoittamista niin, että lopputuloksena on tasainen massa. Nosta lusikalla leivinpaperilla päällystetylle pellille 4-5 taikina kekoa, mutta varo litistelemästä kekoja, jotta ne säilyvät kuohkeina ja kohoavat. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia 200 asteessa uunin tehoista riippuen.

Halutessaan sämpylöihin voi lisätä myös pari ruokalusikallista mantelijauhetta antamaan rakennetta ja tuomaan vaihtelua. Sämpylät voi koristella esimerkiksi Gogreenin kuorettomilla seesaminsiemenillä etenkin, jos teet niitä hampyrilaissämpylä käyttöön.

Sämpylöiden täytteeksi sopii esimerkiksi maistuva munavoi.

Kommentit

Suositut tekstit