Ravintola Tintån arvostelu



 
 

30.12.2012 Ravintola Tintå, Läntinen rantakatu 9, Turku

 
 
 
Vietimme vuoden vaihdetta 2012 - 2013 Turussa. Koetimme aluksi saada pöytää seitsemäntenä Suomen parhaat ravintolaat 2012 listalla olevasta Ravintola Mamista tai kymmenentenä olevasta Sergio'sta, mutta olimme liian myöhään liikkeellä uuden vuoden aattoon kohdistuvan varauksen suhteen. Näin ollen päätimme mennä katsastamaan reissullamme 21.parhaana listalla olevan valitun ravintola Tintån ja saimme pöydän uuden vuoden aaton aatolle.
 
 
 Tintån lammastournedos oli loistava kokemus. Parasta lammasta, jota olemme ravintolassa tähän mennessä saaneet. Täydellisesti paistettua, pehmeää ja suussa sulavaa totesimme. Salaatti oli ihanan raikas lisäke ja olemmekin sen kopioineet omaan reseptirepertuaariimme sumeilematta. Annokseen kuuluvien rosmariiniperunoiden ja jogurttikastikkeen tilalle pyysimme brysselinkaaleja, jotka myös toimivat lampaan kanssa erinomaisesti.
  
 

 Lätsä oli  tehnyt pohjatyönsä taas kiitettävän perusteellisesti ja tutustunut paikan viinilistaan jo etukäteen. Hän oli valinnut meille loistavan ruokajuoman. Viiniksi oli valikoitunut Roux pére & fils 2010 pinot noir la moutonniére, joka oli saanut wine enthousiatin arvostelussa 86/100  http://buyingguide.winemag.com/catalog/roux-pere-fils-2010-pinot-noir-bourgogne
Harmi, ettei kyseistä viiniä ole saatavilla alkon valikoimasta.















Jäsen J. otti Tintån suklaakakkua kermavaahdolla ja mansikoilla Veuve Cliquot Brut shampanjan kanssa jälkiruoaksi. Kakku oli ihanan pehmeää kreemitäytteineen, tehden siitä kerrassaan nautinnollisen kokemuksen. Lätsä valitsi jälkiruoaksi kolmen lähijuuston lautasen, joka osoittautui todella pettymykseksi ja oli ainoa negatiivinen kokemus tässä ravintola vierailussa. Lautaselle oli valittu tavallisia tavallisia valion juustoja, mutta oletimme, että tämän tasoisessa paikassa olisi osattu valita ns. oikeita juustoja eli raakamaitojuustoja, kuten appenzeller, morbier tai gorgonzola. Juustot olivat myös kuivettuneita ja se näytti siltä, että ne olivat olleet liian kauan huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Kokonaisuutena illallinen oli kuitenkin erittäin positiivinen kokemus ja voimme suositella paikkaa lämpimästi. Menemme varmasti toistekin, kun olemme Turun suunnalla!

Kommentit

Suositut tekstit