Kesäkurpitsalasagne

Lisänä maistuu raikassalaatti, jossa kurkku- ja porkkanalastuja, kiwiä, jääsalaattia
sekä kuorimattomia manteleita ja maapähkinöitä.
 
 

Kesäkurpitsalasagne

 
2 kesäkurpitsaa
700g jauhelihaa
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 rkl yrttimausteseosta
2 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
500g tomaattimurskaa
300g juustoraastetta, esim. sinileima emmental
 
 
Pilko sipulit ja valkosipulin kynnet. Leikkaa kesäkurpitsasta juustohöylällä pitki lastuja. Raasta juusto. Paista sipulit sekä jauheliha pannulla kypsäksi ja kypsennyksen loppuvaiheessa lisää mausteet seokseen. Kun jauheliha on kypsää, lisää pannulle tomaatti murska. Pienennä levyä ja kiehuta ylimääräistä nestettä pois, sillä kesäkurpitsasta tulee paljon nestettä paistovaiheessa. Kokoa lasagne lisäämällä kerroksittain kesäkurpitsalastulevyjä, juustoraastetta ja jauhelihakastiketta. Laita päällimmäiseen kerrokseen ensin jauhelihakastiketta ja sen päälle kunnon kerros juustoraastetta. Laita uuniin 175 asteeseen ja paista noin 2 tuntia, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Kommentit

Suositut tekstit