Perinteinen karjalanpaisti



Karjalanpaisti



700g porsaan ja naudan paistia paloina
2 sipulia
3 porkkanaa
2 laakerinlehteä
1 tl kokonaisia maustepippureita
1 tl suolaa
6 dl vettä


Ota vähintään puolituntia ennen ruoanvalmistusta lihat lämpiämään huoneenlämpöön. Leikkaa sipulit lohkoiksi. Kuori ja paloittele porkkanat reilun kokoisiksi kiekoiksi. Laita sipulit ja porkkanat, laakerinlehdet ja pippurit uunikuppiin. Paista pannulla voissa lihapaloja, kunnes niihin tulee kaunis paistopinta. Älä huuhtele pannua. Laita lihat uunikuppiin ja lisää suola. Sekoita. Laita vesi pannulle, lämmitä se siinä. Kaada vesi lihojen päälle uunipataan. Jos sinulla ei ole kannellista uunipataa voit peittää uunikupin foliolla liiallisen haihtumisen estämiseksi. Paista uunissa 200 asteessa 3 tuntia. Sekoita lihoja paistamisen puolivälissä.


 
 

Kommentit

Suositut tekstit