Sitruunaiset mantelikeksit




Nämä makoisat mantelipikkuleivät syntyvät käden käänteessä! Tähän keksierään painoin haarukalla koristekuviot pintaan. Koristeeksi sopivat esimerkiksi myös kokonaiset kuoritut mantelit, jotka voi hieman painamalla asettaa keksien päälle ennen paistoa. Sulatetulla suklaalla saat myös upeat koristeet kekseihin!

Mantelikeksit n. 24 kpl


250g mantelijauhoja, joista osan voi korvata halutessaan mantelirouheella.
(2 rkl vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1 dl erytritolia
2 tl vaniljasokeria tai vaniljatiivistettä tai vaniljaerytritolia
yhden ison sitruunan tai kahden pienen kuori raastettuja
puolikkaan sitruunanmehu
100g sulatettua voita
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään kupissa. Raasta hyvin pesty sitruuna(t) ja lisää kuoriraaste kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon kananmunat ja sulatettu voi sekä sitruunamehu. Sekoita käsin kulhossa tasaiseksi massaksi. Jaa taikina neljään osaan ja tee taikinasta neljä tankoa, joista kustakin leikkaat kuusi samankokoista palaa taikinaa. Pyöritä käsissä kappaleista pallo ja litistä se varovasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista keksejä 20-25 min 175 asteessa, kunnes ne saavat aavistuksen verran väriä pintaansa. Käännä uuni pois päältä ja kuivata keksejä uunin jälkilämmössä hetki.

Keksien makuun saat variaatiota raastamalla sitruunan lisäksi appelsinsiinin kuorta mukaan tai korvaamalla sen kokonaan appelsiinin kuorella. Voit lisätä myös sitruunamehun tilalle mantelilikööriä  1tl tai 1/4tl karvasmanteliöljyaromia. Voit myös valmistaa ohjeella kanelikeksejä ja lisätä taikinaan 1 tl kanelia ja vaikkapa hieman kardemummaa. En ole vielä testannut itse, mutta tästä voinee tehdä myös suklaahippukeksin rouhimalla tummaa suklaata joukkoon.

Kommentit

Suositut tekstit