Sitruunamarenkipiirakka



Sitruunamarenkipiirakka


Pohja:

3,5dl mantelijauhoja
50g pehmeää voita
0,5tl leivinjauhetta
1 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna

Sekoita pohjan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Painele taikina voideltuun vuokaan tasaisesti pohjalle ja reunoille. Paista uunissa kypsäksi n. 20 nimuuttia 175 asteessa


Sitruunakiisselitäyte:

 yhden sitruunankuori raastettuna
1 dl sitruunamehua
2 dl vettä
1 dl erytritolia
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl voita

Laita kaikki ainekset kattilaan ja liesi keskilämmölle. Sekoita niitä vispilällä kokoajan, kunnes sitruunakiisseli sakenee ja pintaan pulpahtelee muutama kupla merkkinä siitä, että seos on saavuttanut kiehumispisteen. Ota kiisseli pois levyltä ja anna jäähtyä hetken aikaa ennen pohjan päälle kumoamista.


Marenki:

4 kananmunan valkuaista
2 rkl erytritolia
vaniljasokeria, -aromia, erytritolia

Vatkaa valkuaiset, erytritoli ja vanilja-aromi tms. kovaksi vaahdoksi. Levitä tai pursota valkuaisvaahto pohjan päälle kumotun kiisselin päälle. Laita uuniin 175 asteeseen noin 5-10 minuutin ajaksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä uunissa.

Ennen tarjoamista odota, että sitruunamarenkipiirakka jäähtyy kunnolla.





Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit